ΠαραγωγέςΟμάδαΔημοσιεύματαΕπικοινωνία

 

[σε μορφή .doc]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«Υπερωκεάνειον "ΠΑΤΡΙΣ"»

 

Από Σάββατο 24 Απριλίου έως και Κυριακή 16 Μαΐου 2004,

            κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή

             στο Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης, στις 9 μ.μ.

 

Το «Υπερωκεάνειον "ΠΑΤΡΙΣ"», με πλήρωμα το Δημοτικό Θίασο Σταυρούπολης «ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ» αποπλέει το Σάββατο στις 24 Απριλίου 2004 από το Δημοτικό Θέατρο Σταυρούπολης, στις 21:00, για μία περιήγηση στα πολυτάραχα χρόνια της Ελλάδας 1930 – 1960.  Μια περιήγηση που είχε αρχίσει από τη δίνη των συμφορών της Μικρασιατικής Καταστροφής με την προηγούμενη παραγωγή του «ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ» «Ενός Λεπτού Σιγή».

Γραμμή Πλεύσης: Πίσω ολοταχώς!

Πρώτος σταθμός: Μετανάστευση.  Θ’ ακολουθήσουν κι άλλοι όπως Κατοχή, Αντίσταση, Εμφύλιος, Διαδρομή του Ρεμπέτικου, Ζωή του ΄60  με τελευταίο αγκυροβόλι μας τη μετάλλαξη του ελληνικού τοπίου σε ένα «τεράστιο μπιντέ που είχαμε καθίσει όλοι πάνω  και πλενόμασταν, πλενόμασταν, πλενόμασταν  ενώ εκατοντάδες, χιλιάδες καζανάκια, χύνοντας καταρράκτες νερού, χαιρετούσαν την πρόοδό μας».

Το «Υπερωκεάνειον ΠΑΤΡΙΣ» γέμισε τα αμπάρια του με εφόδια:  «Όπου γη Ελλάδα.  Το έπος της μετανάστευσης σε εικόνες» του Φ. Λάδη, «Τα Ρεμπέτικα Τραγούδια» του Ηλία Πετρόπουλου, «Στοιχεία της δεκαετίας του ΄60» του Θανάση Βαλτινού, «Τα Ιδιωτικά και τα Δημόσια» του Οδ. Ελύτη, «Ο καθρέφτης και το Μαχαίρι» του Μάνου Χατζιδάκι, «Αγαθόν το Εξομολογείσθαι» του Γιάννη Τσαρούχη, «Ο Μπιντές/Διηγήματα, Το Κοινόβιο/Διηγήματα» του Μάριου Χάκκα, «Εφήβων και Μη/ Διάφορα Κείμενα, Πεζογραφήματα/ Το Δικό μας Αίμα» του Γιώργου Ιωάννου, «Εμφύλιος Τύπος», «Το Χρονικό του 20ου Αιώνα», άρθρα από την «Ελευθεροτυπία» του Λάμπρου Λιάβα, από τον «Ραμπαγά» και σας περιμένει για το μεγάλο ταξίδι!

Μέλη Πληρώματος:

Δραματουργία – Σκηνοθεσία: Ισαβέλλα Μαρτζοπούλου

Σκηνική – Ενδυματολογική Άποψη: Χενκ Βαν Λούνεν

Ζωγραφική:  Αγγελική Κουρμουλάκη

Μουσικές συνθέσεις - συντονισμός:  Αλέκος Παπαδόπουλος

Μουσικοί: Δημήτρης Μυστακίδης, Δαβίδ Οικονόμου, Παύλος Παφρανίδης, Αλέκος Παπαδόπουλος, Φώτης Σιώτας, Δημήτρης Τσιολχάς

Σχεδιασμός Φωτισμών:  Δήμος Αβδελιώδης

Ερμηνεύουν οι: Μπαρές Στέργιος

                           Σιαπέρας Θάνος  και

                           Χεκιμιάν Μάρι

 

[σε μεγάλο μέγεθος για εκτύπωση]

 

[σε μεγάλο μέγεθος για εκτύπωση]